use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kaneelijs met gebakken appel en saus van steranijs
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kaneelijs met gebakken appel en saus van steranijs

Kaneelijs met gebakken appel en saus van steranijs

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 8 bolletjes vanille ijs
  • 2 koffielepels kaneelpoeder
  • 2.5 dl slagroom
  • 1 dl volle melk
  • 8 anijssterren
  • 1 eetlepel fijne tafelsuiker
  • 2 goudreinetten of andere vaste appels
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels Solo

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Strooi twee koffielepels kaneel over het vanille ijs.
  2. Giet de room en de melk in een steelpannetje en breng aan de kook.
  3. Voeg de steranijs en de suiker toe en laat bijna koken.
  4. Laat dit een kwartiertje zachtjes pruttelen. Verwijder de steranijs.
  5. Schil de appels, gooi het klokhuis weg en snij ze in acht partjes.
  6. Zet een koekenpan op het vuur, smelt de Solo en leg de appels in de pan. Bestrooi met de vanillesuiker. Bak de appels in 10 minuutjes goudbruin.
  7. Serveer het ijs in bolletjes, leg er 4 plakjes appel rond en begiet met de saus van steranijs.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.