Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
nagerecht

Kaneelijs met gebakken appel en saus van steranijs

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd10 min
  • Voorbereiding15 min
  • Porties4 porties
goedkoop
nagerecht
ijs
fruit
recipe image Kaneelijs met gebakken appel en saus van steranijs
  • 8 bolletjes vanille ijs
  • 2 koffielepels kaneelpoeder
  • 2.5 dl slagroom
  • 1 dl volle melk
  • 8 anijssterren
  • 1 eetlepel fijne tafelsuiker
  • 2 goudreinetten of andere vaste appels
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels Solo
  1. Strooi twee koffielepels kaneel over het vanille ijs.
  2. Giet de room en de melk in een steelpannetje en breng aan de kook.
  3. Voeg de steranijs en de suiker toe en laat bijna koken.
  4. Laat dit een kwartiertje zachtjes pruttelen. Verwijder de steranijs.
  5. Schil de appels, gooi het klokhuis weg en snij ze in acht partjes.
  6. Zet een koekenpan op het vuur, smelt de Solo en leg de appels in de pan. Bestrooi met de vanillesuiker. Bak de appels in 10 minuutjes goudbruin.
  7. Serveer het ijs in bolletjes, leg er 4 plakjes appel rond en begiet met de saus van steranijs.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.