nagerecht
Kaneelijs met gebakken appel en saus van steranijs
Geef score
Kooktijd10 min
Voorbereiding
Porties

- 8 bolletjes vanille ijs
- 2 koffielepels kaneelpoeder
- 2.5 dl slagroom
- 1 dl volle melk
- 8 anijssterren
- 1 eetlepel fijne tafelsuiker
- 2 goudreinetten of andere vaste appels
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eetlepels Solo
- Strooi twee koffielepels kaneel over het vanille ijs.
- Giet de room en de melk in een steelpannetje en breng aan de kook.
- Voeg de steranijs en de suiker toe en laat bijna koken.
- Laat dit een kwartiertje zachtjes pruttelen. Verwijder de steranijs.
- Schil de appels, gooi het klokhuis weg en snij ze in acht partjes.
- Zet een koekenpan op het vuur, smelt de Solo en leg de appels in de pan. Bestrooi met de vanillesuiker. Bak de appels in 10 minuutjes goudbruin.
- Serveer het ijs in bolletjes, leg er 4 plakjes appel rond en begiet met de saus van steranijs.
