use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kalkoensalade met rode bonen en pikante saus
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kalkoensalade met rode bonen en pikante saus

Kalkoensalade met rode bonen en pikante saus

Maak een een kalkoensalade op z'n Mexicaans, met rode bonen en chilipeper. Een stevige maaltijdsalade waar je vast hoge ogen mee gooit. Ay caramba, zó lekker!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    2 uur
  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 iceberg salade
  • 1 scherp pepertje
  • 1 blik rode bonen
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 limoen
  • zout
  • gehakte peterselie
  • 400 g gebakken kalkoen filet
  • peper
  • 2 tomaten (gepeld en ontpit)
  • 2 teentjes look
  • 3 eetlepels bertolli extra vergine

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Hak het tomatenvlees fijn.
  2. Ontpit het pepertje en snipper het fijn.
  3. Voeg het met de olie en de azijn bij de tomaat.
  4. Roer goed om en breng verder op smaak met limoensap, peper en zout.
  5. Zet minstens 2 uur koel weg.
  6. Snipper de sla fijn.
  7. Verdeel het vlees in blokjes en laat de bonen goed uitlekken.
  8. Schik de sla op de borden.
  9. Verdeel er het vlees en de bonen over en werk af met enkele lepels saus.
  10. Versier met de gehakte peterselie.
Geef deze kalkoensalade een lekker zoete toets: voeg er een klein blikje zoete maïskorrels aan toe.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.