hoofdgerecht
Kalkoensalade met rode bonen en pikante saus
Maak een een kalkoensalade op z'n Mexicaans, met rode bonen en chilipeper. Een stevige maaltijdsalade waar je vast hoge ogen mee gooit. Ay caramba, zó lekker!
Geef score
Kooktijd10 min
Voorbereiding
Porties

- 1 iceberg salade
- 1 scherp pepertje
- 1 blik rode bonen
- 1 eetlepel azijn
- 1 limoen
- zout
- gehakte peterselie
- 400 g gebakken kalkoen filet
- peper
- 2 tomaten (gepeld en ontpit)
- 2 teentjes look
- 3 eetlepels bertolli extra vergine
- Hak het tomatenvlees fijn.
- Ontpit het pepertje en snipper het fijn.
- Voeg het met de olie en de azijn bij de tomaat.
- Roer goed om en breng verder op smaak met limoensap, peper en zout.
- Zet minstens 2 uur koel weg.
- Snipper de sla fijn.
- Verdeel het vlees in blokjes en laat de bonen goed uitlekken.
- Schik de sla op de borden.
- Verdeel er het vlees en de bonen over en werk af met enkele lepels saus.
- Versier met de gehakte peterselie.
