use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kalkoenrolletjes met Comté
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kalkoenrolletjes met Comté

Kalkoenrolletjes met Comté

De Comté is een Franse kaas, afkomstig uit de Jura, uit de Franche-Comté.

Het is een grote, geperste en gekookte kaas van zowat 40kg waarvoor 450 liter rauwe melk nodig is.

De Comté is een Franse kaas, afkomstig uit de Jura, uit de Franche-Comté.

Het is een grote, geperste en gekookte kaas van zowat 40kg waarvoor 450 liter rauwe melk nodig is.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    35 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 600 g kalkoenlapjes
  • 2 sneetjes gerookte ham
  • 200 g fruitige Comté, in sneetjes
  • Solo
  • peper en zout
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 2 cl witte wijn
  • 2 cl light room
  • 400 g aardappelen
  • 400 g courgettes
  • 200 g champignons
  • nootmuskaat
  • 25 g bloem
  • 20 cl melk
  • 1 eidooier
  • 80 g fruitige geraspte Comté

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Kook de aardappelen in de schil. Pel ze, snij ze in de lengte in tweeën en hol ze ietsje uit.
  2. Klop de kalkoenlapjes indien nodig plat en kruid met peper en zout.
  3. Beleg elk lapje met dunne sneetjes Comté, daarop een half sneetje ham en weer een laagje Comté.
  4. Rol de lapjes op en bind de rolletjes zo nodig met een touwtje toe.
  5. Braad de rolletjes in een braadpan in Solo.
  6. Laat 15 minuten afgedekt garen op een zacht vuurtje of in de oven.
  7. Verwijder het vet uit de pan en voeg er de in stukjes gesneden wortel en ui bij.
  8. Laat ongeveer 10 minuten afgedekt garen op een zacht vuur.
  9. Leg de rolletjes nadien opzij maar hou ze warm.
  10. Blus het braadvocht met de witte wijn en laat flink indikken.
  11. Voeg de light room toe en laat verder indikken tot je een smeuïge, bijna dekkende saus krijgt.
  12. Breng op smaak met peper en zout.
  13. Snij ondertussen de courgettes in stukken van 5 cm lengte en kook ze in kokend zout water. Maak een putje in het midden van elk stuk door de zaadjes weg te halen.
  14. Hak de champignons en laat ze slinken in een klontje Solo en een snufje fijn zout tot het vocht helemaal verdampt is.
  15. Maak nu een bechamelsaus met de bloem, een nootje Solo en de melk. Laat al roerend indikken en haal dan van het vuur.
  16. Voeg de eidooier en Comté toe.
  17. Roer er dan de champignons bij en vul er de aardappelen en de courgettes mee.
  18. Giet de wijnsaus op de bodem van een ovenschotel en schik er de kalkoenrolletjes op (in hun geheel of in schijfjes gesneden).
  19. Schik er de garnituur rond.
  20. Warm op in de oven en dien op.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.