use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kalkoen met chocolade
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kalkoen met chocolade

Kalkoen met chocolade

Kaneel wordt al gebruikt sinds de oudheid en werd in de middeleeuwse keuken als een echte schat beschouwd. Kaneel uit Sri Lanka is verkrijgbaar in staafjes of in poeder. Wegens zijn uitzonderlijk aroma wordt hij beschouwd als de beste ter wereld.

Kaneel wordt al gebruikt sinds de oudheid en werd in de middeleeuwse keuken als een echte schat beschouwd. Kaneel uit Sri Lanka is verkrijgbaar in staafjes of in poeder. Wegens zijn uitzonderlijk aroma wordt hij beschouwd als de beste ter wereld.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    1 uur
  • Kooktijd
    35 min
  • Porties
     
    12 porties

Ingrediënten
 

  • 1 kalkoen van 4 kg, in stukken gesneden
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 prei
  • 1 wortel
  • 1 tak groene selder
  • 2 uien
  • 2 rode Spaanse pepers
  • 2 sjalotten
  • 4 teentjes look
  • 60 g pure chocolade
  • 70 cl tomatencoulis
  • 100 g kleine rozijnen
  • 100 g amandelpoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 4 kruidnagels
  • 5 eetlepels olijfolie
  • Solo
  • platte peterselie

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Breng 2 liter water aan de kook met zout, peper, kruidentuiltje,wortel, seldertak, prei en 1 ui .
  2. Leg de stukken kalkoen in de bouillon, zet het deksel op de pot en laat 1 uur koken op laag vuur.
Bereiding
  1. Haal de stukken kalkoen uit de bouillon en filter.
  2. Doe 3 eetlepels olie in een grote pot en fruit hierin de sjalotten en de resterende versnipperde ui.
  3. Voeg de ontpitte Spaanse pepers, de geperste lookteentjes, het amandelpoeder, de rozijntjes, kaneel, koriander en kruidnagels toe.
  4. Roer 2 minuten en giet er dan de tomatencoulis bij.
  5. Laat een kwartiertje sudderen.
  6. Smelt een klontje Solo in een pan en voeg een eetlepel olie toe.
  7. Bak hierin de helft van de kalkoenstukken goudgeel. Doe hetzelfde met de andere helft.
  8. Giet 1.2 l bouillon bij de saus.
  9. Breng aan de kook en laat nog wat sudderen.
  10. Voeg de geraspte chocolade toe en laat smelten.
  11. Leg vervolgens de stukken kalkoen in de saus.
  12. Laat dit nog 5 min sudderen en breng op smaak met peper en zout.
  13. Bestrooi dit gerecht met peterselie.
Dien warm op met rijst.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.