use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kalfslapjes met gremolata
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kalfslapjes met gremolata

Kalfslapjes met gremolata

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 kalfslapjes
  • 1 kleine wortel
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 bosje peterselie
  • 3 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 1 dl witte wijn
  • zout
  • 1 sinaasappel
  • peper
  • 1 ui
  • 4 tomaten
  • 1 citroen

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Hak de ui en wortel fijn. Meng wat zout en peper door de bloem en haal er de kalfslapjes doorheen. Verhit de Solo in een pan en bak de ui en wortel totdat ze glazig zijn. Voeg er de kalfslapjes aan toe en braadt 2 minuten aan elke zijde. Overgiet met witte wijn en strooi er wat zout over. Pel en snij de tomaten in stukjes en voeg ze toe aan de pan. Zet een deksel op de pan en laat 20 minuten sudderen.
  2. Intussen maakt je de gremolata klaar: hak de peterselie fijn en snij fijne stukjes van de citroen- en de sinaasappelschil. Goed mengen.
  3. Schik de kalfslapjes op een bord, overgiet met de saus en strooi er de gremolata over.
Dien dit gerecht op met Italiaanse ciabatta of focacciabrood.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.