use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kabeljauwhaasje belegd met tomaten en krokante courgetten
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kabeljauwhaasje belegd met tomaten en krokante courgetten

Kabeljauwhaasje belegd met tomaten en krokante courgetten

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    2 porties

Ingrediënten
 

  • 1 eetlepel Solo Vloeibaar
  • 1 dl witte wijn
  • 1 sjalot
  • 2 dl light room
  • 300 g kabeljauwfilet
  • 4 mini-trostomaten
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 courgette
  • 1 zwarte olijf
  • 1 dl visfumet
  • 1 takje citroenmelisse
  • Bertolli extra vergine
  • citroensap

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Bak de kabeljauw kort aan in Solo Bestrijk lichtjes met de mosterd en schik de gesneden schijfjes gepelde tomaat dakpansgewijs op de vis.
  3. Bak 8 à 10 minuten in de oven.
  4. Snij de courgette in stokjes.
  5. Bak ze kort in hete olijfolie en kruid met peper en zout.
  6. Snij de olijf in julienne.
  7. Laat de witte wijn inkoken met sjalot, voeg fumet toe en laat opnieuw inkoken.
  8. Voeg de room en de citroentijm toe en laat inkoken tot sausdikte.
  9. Zeef de saus en smaak af met peper, zout en citroensap.
  10. Voeg de olijf in julienne toe aan de saus.
  11. Leg de stokjes courgette in het midden van het bord, plaats daarop de vis en de saus er rond.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.