Kabeljauwbeignets met kikkererwtencalderade
Geef score
Kooktijd10 min
Voorbereiding
Porties

- 100 g bloem
- 1 dl water
- zout
- 1 laurierblad
- 3 eetlepels Solo Vloeibaar
- 400 g kabeljauw filet
- 1 ei
- peper
- 1 bli gegaarde kikkererwten
- 1 ui
- 2 teentjes look
- Solo frituur olie
- 1 blik gepelde tomaten
- Snij de kabeljauw in stukken.
- Meng de bloem met het ei en het water.
- Breng het beslag op smaak met peper en zout.
- Pel en snipper de ui.
- Stoof aan in de Solo Vloeibaar en voeg er de kikkererwten aan toe.
- Giet er het blik tomaten bij en breng op smaak met peper, zout, laurierblad en de gepelde en versnipperde lookteentjes.
- Laat 15 minuten zacht sudderen.
- Haal de vis door het beslag en bak in de hete Solo Frituurvet.
