use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kabeljauw met spek, bladspinazie en bieslookroom
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kabeljauw met spek, bladspinazie en bieslookroom

Kabeljauw met spek, bladspinazie en bieslookroom

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    12 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 5 plakjes spek
  • 1 bosje bieslook
  • 500 g kabeljauwfilets
  • 300 g bladspinazie
  • 200 g Solo
  • 0.5 l witte wijn
  • Wijnazijn
  • 100 g sjalotten
  • Laurier
  • Cayennepeper
  • 2 dl light room
  • zwarte peper (gehakt)
  • tijm

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Laat de wijn inkoken met de wijnazijn, de gehakte sjalotten, tijm, laurier en peper.
  2. Verwarm de oven voor op 180°. Als de saus bijna volledig is ingekookt, voeg dan de light room toe en laat nogmaals inkoken.
  3. Wrijf deze basis door een zeef en voeg dan beetje bij beetje de Solo toe. Kruid naar smaak met peper, zout en cayennepeper.
  4. Voeg de gehakte bieslook toe, maar niet meer laten koken.
  5. Wikkel het spek rond de kabeljauw en gaar in de oven gedurende 12 minuten.
  6. Stoof en kruid de bladspinazie.
  7. Schik de spinazie in het midden van het bord.
  8. De kabeljauw komt op de spinazie en de bieslookroom er rond.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.