use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kabeljauw gepaneerd in gehakte pistachenoten, tomatencoulis met basilicum en zwarte olijven
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kabeljauw gepaneerd in gehakte pistachenoten, tomatencoulis met basilicum en zwarte olijven

Kabeljauw gepaneerd in gehakte pistachenoten, tomatencoulis met basilicum en zwarte olijven

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 50 g bloem
  • 3 dl witte wijn
  • 200 g pistachenoten
  • 4 eieren
  • 50 g uien
  • 500 g kabeljauwfilets
  • 1 bosje basilicum
  • 20 zwarte ontpitte olijven
  • 300 g tomaten
  • 2 eetlepels Solo vloeibaar

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Kruid de vis met peper en zout, wentel in bloem en vervolgens in de losgeklopte eieren en de gehakte pistachenoten. Kleur hem langs alle zijden (mag ook in frituur).
  2. Snijd de olijven in fijne reepjes.
  3. Bereid de saus: stoof de versnipperde uien aan in wat Solo en voeg de witte wijn toe. Laat inkoken.
  4. Als de saus ingekookt is, dan voegt u de gepelde, gehakte tomaten toe. Kruid naar smaak met peper en zout.
  5. Laat alles onder deksel garen gedurende 5 minuten en mix de saus. Passeer de saus door een zeef en voeg de fijngesneden basilicum toe.
  6. Leg in het midden van een bord wat tomatencoulis en daarop een stuk vis. Garneer de saus met reepjes zwarte olijf.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.