voorgerecht
Kaaskroketten met Comté en boerenspek
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 1 l melk
- 125 g Solo
- 125 g bloem
- 400 g geraspte Comté
- 1 dl verse room
- zout en peper
- nootmuskaat
- 75 g boerenspek
- bloem
- het wit van een ei
- paneermeel
- Solo frituur olie
- Verwarm de melk en giet ze bij de Solo en de bloem.
- Roer het mengsel grondig en laat het 10 minuten koken.
- Voeg de Comté en de verse room toe.
- Breng het mengsel op smaak en laat het in geen geval opnieuw koken.
- Voeg het in heel kleine stukjes gesneden spek toe.
- Giet het mengsel op een licht geoliede plaat en laat het in de koelkast afkoelen.
- Snij stukken van ongeveer 7 cm x 7 cm uit de gestolde massa.
- Bewerk deze stukken met de handen: wentel ze eerst in bloem, dan in eiwit en ten slotte in het paneermeel.
- Zo verkrijg je afgewerkte kroketten.
- Schud bij elke bewerking het teveel aan bloem, eiwit en paneermeel voorzichtig van de kroketten.
- Verwarm de friteuse voor op 180 °C.
- Dompel de kroketten gedurende 3 minuten in de hete olie, totdat ze mooi kleuren.
