Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Zeef de bloem met het selderijzout. Snijd er met twee messen de koude Solo in blokjes onder. Voeg de twee soorten geraspte kaas toe als de Solo bijna volledig in de bloem is verwerkt. Blijf nog even verder snijden met de twee messen tot er zich grove kruimels/klonters vormen in het deeg.
Maak een kuiltje in het midden, doe er de eierdooier in en snijd verder met de twee messen. Kneed vervolgens het deeg tot een bal. Wikkel de bal in plasticfolie, druk plat en laat hem ± 30 minuten in de koelkast opstijven.
Bestuif het werkblad met bloem. Rol de deegbal uit tot een 4 mm dik vierkant van 20 x 20 cm. Snijd het vierkant in 16 kleine vierkantjes, halveer elk vierkantje nog eens diagonaal zodat je driehoekjes krijgt.
Leg de driehoekjes op de bakplaat en laat ze nogmaals zo'n 20 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm een oven voor tot 190°. Bestrijk een bakplaat met Solo vloeibaar.
Bestrijk alle koekjes met het losgeklopte ei, bestrooi ze met wat sesamzaad en bak ze in 10 minuten goudbruin.
Laat ze afkoelen op een taartrooster en bewaar ze in een afgesloten koekjesdoos tot de dag van het feest.