voorgerecht
Italiaanse salade met granaatappel
Geef score
Kooktijd20 min
Porties

- 2 golden appelen
- 60 g rijpe caciocavallo (Italiaanse kaassoort)
- 4 el olijfolie
- 1 el citroensap
- 80 g gerookte pancettaham in sneetjes
- 40 g noten
- 150 g gemengde sla
- 2 el granaatappel zaadjes
- Was de appels en verwijder het klokhuis. Snijd ze in fijne schijfjes. Snijd de caciocavallo (of een andere harde kaassoort) in bijna doorzichtige schijfjes.
- Doe de appelschijfjes met de olijfolie, het citroensap, zout en versgemalen peper in een kom.
- Laat de pancetta in een hete pan met antikleeflaag aan beide kanten krokant bruin bakken. Haal ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Meng de noten en de sla voorzichtig onder de appelen. Voeg de schijfjes kaas, de pancetta en de granaatappelzaadjes toe. Meng goed en verdeel over 4 borden.
