hoofdgerecht
Italiaanse kalfsschnitzels met verse tomatensaus
Geef score
Kooktijd10 min
Voorbereiding
Porties

- 4 ongepaneerde kalfsschnitzels
- zout
- 8 blaadjes verse salie
- 3 eetlepels Solo vloeibaar
- 1 dl droge witte vermout
- versgemalen zwarte peper
- 4 plakjes rauwe ham
- 5 rijpe trostomaten
- Spreid de schnitzels uit en wrijf ze in met zout en peper.
- Leg de blaadjes salie erop en dek ze af met een plakje ham. Laat dit 5 minuten liggen.
- Pel en ontpit de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Strooi er wat zout en peper over.
- Verwarm de Solo in een pan en leg de schnitzels op de hamkant erin.
- Bak ze 3 minuten, keer ze en bak ook de onderkant 3 minuten.
- Schenk de vermout langs de rand van de pan erbij en laat de schnitzels nog 2-3 minuten zachtjes sudderen en laat het vocht verdampen.
- Leg de kalfsschnitzels op vier warme borden.
- Schep de tomaten door het stoofvocht en verwarm het geheel 2-3 minuten op hoog vuur tot een dikke rulle saus ontstaat.
- Schep de saus over de kalfsschnitzels.
