use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Hutsepot met worst
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Hutsepot met worst

Hutsepot met worst

door Jeroen de Pauw

door Jeroen de Pauw

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Op tijd klaar
    45 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 4 el Solo Vloeibaar
  • 2 wortelen
  • 2 stukken selder
  • 1 prei
  • 2 rapen
  • 4 grote zachtkokende aardappelen
  • 2 l kippenbouillon
  • 200 g erwten (diepvries)
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblad
  • 4 braadworsten

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Maak de wortelen, selder, prei en raap schoon en snijd ze in stukjes. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  2. Doe de kippenbouillon in een ruime kookpot en kook er alle ingrediënten gedurende 25 minuten in gaar, samen met de tijm en de laurier. Voeg de erwtjes op 10 minuutjes van het einde van de kooktijd toe.
  3. Giet de bouillon af, verwijder de tijm en de laurier en stamp alles grof met 3 eetlepels Solo. Houd warm.
  4. Verhit een eetlepel Solo in een braadpan en bak er de worsten mooi goudbruin en gaar in.
  5. Snijd de worsten in grote stukken en voeg ze toe aan de hete stamppot. Meng alles goed, kruid met zwarte peper en zout. Warm serveren!

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.