hoofdgerecht
Hutsepot met worst
door Jeroen de Pauw
door Jeroen de Pauw
Geef score
Kooktijd25 min
Voorbereiding
Porties

- 4 el Solo Vloeibaar
- 2 wortelen
- 2 stukken selder
- 1 prei
- 2 rapen
- 4 grote zachtkokende aardappelen
- 2 l kippenbouillon
- 200 g erwten (diepvries)
- 1 takje tijm
- 1 laurierblad
- 4 braadworsten
- Maak de wortelen, selder, prei en raap schoon en snijd ze in stukjes. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
- Doe de kippenbouillon in een ruime kookpot en kook er alle ingrediënten gedurende 25 minuten in gaar, samen met de tijm en de laurier. Voeg de erwtjes op 10 minuutjes van het einde van de kooktijd toe.
- Giet de bouillon af, verwijder de tijm en de laurier en stamp alles grof met 3 eetlepels Solo. Houd warm.
- Verhit een eetlepel Solo in een braadpan en bak er de worsten mooi goudbruin en gaar in.
- Snijd de worsten in grote stukken en voeg ze toe aan de hete stamppot. Meng alles goed, kruid met zwarte peper en zout. Warm serveren!
