use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Husselpotje met kip, wortel, prei, pompoenpitten
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Husselpotje met kip, wortel, prei, pompoenpitten

Husselpotje met kip, wortel, prei, pompoenpitten

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 kg vastkokende aardappels
  • 2 grote winterwortels
  • 300 g prei
  • 400 g kipfilet
  • 3 el Solo Vloeibaar
  • 0.5 l kippenbouillon
  • 3 el ketjap manis
  • 4 el kookroom
  • 4 el fijngehakte selderij
  • 4 el pompoenpittenmix

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schil de aardappels en maak de wortels en de prei schoon.
  2. Snijd de aardappels in stukken, de wortels en de prei in plakjes en de kipfilet in dikke plakken of stukken.
  3. Verhit de Solo Vloeibaar in een hapjes- of stoofpan en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Bak hierin de kip 2 minuten. Voeg de aardappels, de wortels, de prei, de bouillon, de ketjap en de helft van de selderij toe en breng aan de kook. Laat met het deksel op de pan nog ca. 20 minuten op matig vuur gaar worden.
  4. Schep geregeld om.
  5. Rooster in een warme pan de pompoenpitten in ca. 1 minuut knapperig. Laat op een bord afkoelen.
  6. Verdeel het husselpotje over 4 diepe borden en bestrooi met de pompoenpitten en de rest van de selderij.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.