Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
hoofdgerecht

Hete bliksem met kalkoenworstjes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd50 min
  • Porties4 porties
gemiddeld
hoofdgerecht
Belgisch
ijs
recipe image Hete bliksem met kalkoenworstjes
  • 1.5 kg aardappels
  • 1 kg zure appels
  • 2 grote uien
  • 3 kneepjes Solo Vloeibaar
  • melk
  • peper
  • nootmuskaat
  • 4 gebraden kalkoenworstjes
  1. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Boor het klokhuis uit de appels, schil ze en snijd ze in plakken. Pel en snipper de uien. Fruit ze in 2 kneepjes vloeibare margarine zacht in ongeveer 5 minuten. Neem ze uit de pan en bak de appelplakjes om en om in de achtergebleven margarine. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Giet de aardappels af en stamp ze fijn met een scheutje melk en de resterende vloeibare margarine. Breng op smaak met peper en nootmuskaat. Vet een ovenschaal in met vloeibare margarine. Schep de helft van de puree erin. Verdeel hierover de gefruite ui en maal hierboven peper. Leg hierop plakken appel, kruid met zout en peper en tenslotte de rest van de puree.
  3. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet de hete bliksem ca. 25 minuten in de oven. Lekker met de gebraden kalkoenworstjes.
Je kan hete bliksem prima van tevoren maken. Warm de schotel voor het serveren opnieuw op in de oven.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.