hoofdgerecht
Hertenbiefstukjes met truffelsaus met Porto
Geef score
Kooktijd40 min
Porties

- 4 hertenbiefstukjes (elk ca. 125 g)
- peper, zout
- 1 tl Provençaalse kruiden
- 6 el Solo Vloeibare margarine
- 1 dl rode porto
- 4 el truffelpasta of - crème
- 4 takjes tijm of salie
- Extra:
- groot vel aluminiumfolie
- Bijgerechten:
- puree van truffelaardappeltjes met salie*
- sperziebonen met gekonfijte rode ui**
- Haal het vlees een half uurtje voor het eten uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 70 °C. Bestrooi de hertenbiefstukjes rondom met peper, zout en Provençaalse kruiden.
- Verhit 3 el margarine in een ruime koekenpan en bak hier snel de hertenbiefstukjes in tot ze rondom bruin zijn. Zet het vuur iets lager en bak ze nog 4 minuten. Geregeld keren.
- Voeg de porto aan de pan toe. Even laten sudderen. Neem het vlees uit de pan. Pak de hertenbiefstukjes in aluminiumfolie in en houd ze even warm in de oven.
- Roer 2 dl heet water door de portsaus en breng aan de kook. Voeg 3 el truffelpasta toe. Roer er vervolgens beetje bij beetje 3 el margarine door. Breng op smaak met peper en zout.
- * Puree van truffelaardappeltjes met salie: kook 800 g geschilde truffelaardappeltjes gaar, giet ze af, stamp ze fijn en klop er 4 el Solo Delifine Kookroom door. Bak ondertussen in 2 el Solo Vloeibare margarine een fijngesneden sjalot en 2 fijngesneden teentjes knoflook. Voeg 1 el fijngehakte salieblaadjes toe en bak nog 1 minuut. Voeg het sjalotmengsel aan de hete puree toe. Voeg naar smaak peper en zout toe.
- ** Sperziebonen met gekonfijte rode ui: pel 2 kleine rode uitjes, halveer ze en snijd ze in smalle reepjes. Verhit 1 el Vloeibare margarine, schep de uitjes en 1 tl bruine suiker erdoor en konfijt de uitjes 15 minuten met het deksel op de pan op een heel laag vuur. Voeg ½ el Balsamicoazijn toe. Kook ondertussen 400 g sperziebonen gedurende 4-5 minuten in ruim gezouten kokend water tot ze beetgaar zijn. Meng de boontjes met de uitjes. Voeg naar smaak peper en zout toe.
