use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Hazelnotentaart
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Hazelnotentaart

Hazelnotentaart

Met dit hazelnotentaart recept maak je helemaal zelf zo’n prachtige feesttaart waar groot en klein van zullen smullen! Een feestelijke hazelnotentaart maken met hazelnotencrème en afgedekt met pure chocoladeglazuur.

Met dit hazelnotentaart recept zet je een prachtige feesttaart op tafel waar groot en klein van zullen smullen! Een feestelijke hazelnotentaart maken met hazelnotencrème en afgedekt met pure chocoladeglazuur is met dit recept heel eenvoudig. Met deze heerlijke hazelnotentaart zet je een verrukkelijk kerstgebak uit eigen keuken op tafel!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    25 min
  • Op tijd klaar
    1 uur 55 min
  • Porties
     
    6 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 400 g Solo Patisserie
  • 225 g fijne kristalsuiker
  • 2 kl vanilla essence
  • 4 grote eieren
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 300 g poedersuiker
  • 115 g chocoladepasta met hazelnoten (bijv. Nutella)
  • 45 g hazelnoten grof gehakt
  • 100 ml room
  • 100 g pure chocolade fijngehakt
  • extra nodig: mixer met garde(s), 2 ingevette springvormen ø 20 cm

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor tot 160 °C. Doe 225 g Solo Patisserie in een kom, voeg er 225 g fijne kristalsuiker bij en mix tot een glad geheel. Voeg de vanille-essence, de eieren en de 250 g zelfrijzende bloem toe en mix verder. Verdeel het beslag over de springvormen en bak de cakes 30 min. in de voorverwarmde oven. Neem ze uit de oven en laat ze afkoelen.
  2. Doe intussen 150 g Solo Patisserie en de poedersuiker samen met de hazelnootpasta in een mengkom en klop met de mixer tot een romige crème. Strijk een dikke laag van deze vulling uit over de bovenkant van één cake. Leg de andere cake er bovenop en bestrijk de bovenkant en de zijkant van de gehele cake met de crème. Laat de vulling, in ca. 30 min. in de koelkast opstijven.
  3. Rooster intussen de gehakte hazelnoten in een droge koekenpan lichtbruin. Smelt 25 g Solo Patisserie op lage kracht in de microgolfoven en voeg de room en de fijngehakte chocolade toe. Roer tot een glad glazuur. Strijk dit mengsel met de spatel uit over de bovenkant van de cake en bestrooi met de geroosterde hazelnootjes. Jouw heerlijke feestdessert is klaar!
Serveer deze feestelijke hazelnotentaart als nagerecht of bij de koffie.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.