feestelijk
Hapjestrio
Geef score
Kooktijd10 min
Voorbereiding
Porties

- 1 pompelmoes
- 3.5 el Amora Fijne Kruiden vinaigrette
- 100 g gekookte, gepelde rivierkreeftjes
- 50 g geroosterde hazelnoten
- 1 dunne plak rauwe ham
- 80 g verse roomkaas met kruiden
- 75 ml slagroom
- 1 eetlepel fijngehakte, gemengde kruiden (bijv. bieslook en dille) + 4 kleine takjes
- 250 ml Knorr Pompoen Weelde Velouté
- 8 miniblaadjes sla
Voorbereiding
- Gemarineerde rivierkreeftjes en pompelmoes: schil de pompelmoes met een scherp mes tot op het vruchtvlees. Verdeel in partjes en snij de partjes in kleine stukken. Vang het vocht op in een kom. Voeg 3 el vinaigrette en de rivierkreeftjes toe en marineer ze in de koelkast minimaal 10 min. (langer, zelfs een dag, kan ook).
- Hazelnoottruffel met rauwe ham: hak de hazelnoten tamelijk fijn, maar niet tot poeder, en strooi ze op een bord. Snij de ham in stukjes. Meng 2 el gehakte hazelnoot met de ham, 1/2 el vinaigrette en de roomkaas. Rol er 4 balletjes van en rol ze door de rest van de gehakte hazelnoten zodat ze ermee bedekt zijn. Bewaar ze op een schoteltje in de koelkast.
- Minipompoensoepje met bieslookroom: klop de slagroom lobbig met de gemengde kruiden, een snufje zout en wat peper.
Bereiding
- Verwarm de soep volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Leg ondertussen op 8 hapjes- of soeplepels een blaadje sla. Verdeel de rivierkreeftjes en de stukjes pompelmoes erover. Garneer met wat verse kruiden. Leg de lepels op een platte schaal.
- Schik de hazelnoottruffels op 4 theelepels (of in papieren vormpjes) en leg ze op de schaal bij de hapjeslepels.
- Giet de soep in 4 hoge glaasjes (of espressotasjes). Schep de room erop. Zet de glaasjes op de schaal bij de andere hapjes en serveer meteen.
