use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Hapjestrio
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Hapjestrio

Hapjestrio

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 pompelmoes
  • 3.5 el Amora Fijne Kruiden vinaigrette
  • 100 g gekookte, gepelde rivierkreeftjes
  • 50 g geroosterde hazelnoten
  • 1 dunne plak rauwe ham
  • 80 g verse roomkaas met kruiden
  • 75 ml slagroom
  • 1 eetlepel fijngehakte, gemengde kruiden (bijv. bieslook en dille) + 4 kleine takjes
  • 250 ml Knorr Pompoen Weelde Velouté
  • 8 miniblaadjes sla

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Gemarineerde rivierkreeftjes en pompelmoes: schil de pompelmoes met een scherp mes tot op het vruchtvlees. Verdeel in partjes en snij de partjes in kleine stukken. Vang het vocht op in een kom. Voeg 3 el vinaigrette en de rivierkreeftjes toe en marineer ze in de koelkast minimaal 10 min. (langer, zelfs een dag, kan ook).
  2. Hazelnoottruffel met rauwe ham: hak de hazelnoten tamelijk fijn, maar niet tot poeder, en strooi ze op een bord. Snij de ham in stukjes. Meng 2 el gehakte hazelnoot met de ham, 1/2 el vinaigrette en de roomkaas. Rol er 4 balletjes van en rol ze door de rest van de gehakte hazelnoten zodat ze ermee bedekt zijn. Bewaar ze op een schoteltje in de koelkast.
  3. Minipompoensoepje met bieslookroom: klop de slagroom lobbig met de gemengde kruiden, een snufje zout en wat peper.
Bereiding
  1. Verwarm de soep volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Leg ondertussen op 8 hapjes- of soeplepels een blaadje sla. Verdeel de rivierkreeftjes en de stukjes pompelmoes erover. Garneer met wat verse kruiden. Leg de lepels op een platte schaal.
  3. Schik de hazelnoottruffels op 4 theelepels (of in papieren vormpjes) en leg ze op de schaal bij de hapjeslepels.
  4. Giet de soep in 4 hoge glaasjes (of espressotasjes). Schep de room erop. Zet de glaasjes op de schaal bij de andere hapjes en serveer meteen.
Verwarm de volgende dag overblijvende soep als lekker hapje ‘s middags.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.