use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Hapje: kroketten met spinazie en geitenkaas
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Hapje: kroketten met spinazie en geitenkaas

Hapje: kroketten met spinazie en geitenkaas

Geitenkaas is een Franse kaassoort op basis van geitenmelk.

Over het algemeen heeft de kaas een kleine ronde vorm met witte korst. Hij is zacht en een beetje kruimelig en smaakt een beetje zout.

Geitenkaas is een Franse kaassoort op basis van geitenmelk.

Over het algemeen heeft de kaas een kleine ronde vorm met witte korst. Hij is zacht en een beetje kruimelig en smaakt een beetje zout.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • Ingrediënten:
  • 1,5 dl runderfond
  • 1 dl verse room
  • 60 g verse geitenkaas
  • 100 g Iglo Bladspinazie
  • 110 g Maïzena Instant Roux
  • 1 eierdooier
  • 1 blad gelatine
  • 2 eiwitten
  • 100 g paneermeel
  • 1 eetlepel arachideolie
  • bloem
  • peper en zout

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Bereiding: Kook de fond en de room even door, voeg de roux toe en laat flink doorkoken.
  2. Voeg de geitenkaas toe.
  3. Stoof de spinazie kort, zonder vetstof.
  4. Laat dit uitlekken in een vergiet en voeg dit bij de bereiding.
  5. Laat een blaadje gelatine weken en voeg dit samen met de eierdooier bij het mengsel.
  6. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Smeer een schaal in met olie en verdeel er de vulling over.
  8. Laat het minstens 2 uur rusten.
  9. Vorm kleine bolletjes van het mengsel, wentel ze door bloem en haal vervolgens door het eiwit en het paneermeel.
  10. Frituur de kroketjes goudbruin in helder vet.
  11. Serveer onmiddellijk.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.