use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gulle maaltijdsalade
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gulle maaltijdsalade

Gulle maaltijdsalade

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    25 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 blik rode bonen
  • 1 blikje tonijn op water
  • 2 eieren
  • 1 rode pompelmoes
  • 1 sinaasappel
  • 2 tomaten
  • 1 sjalot
  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 koffielepel oregano (vers uit de tuin of gedroogd)
  • 2 struikjes witlof
  • 2 el pijnboompitten (of pompoenpitten, zonnebloempitten,...)
  • 1 zakje rucola

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Laat de bonen en de tonijn uitlekken. Kook de eitjes in 6 minuten halfhard en leg ze even in koud water.
  2. Schil de citrusvruchten dik zodat al het wit weg is en snij het vruchtvlees tussen de vliesjes uit.
  3. Was en snijd de tomaten in 6 partjes. Pel en snipper de sjalot.
  4. Maak een dressing met de olijfolie, citroensap, peper, zout en oregano.
  5. Snijd met een scherp mes het witlof in fijne reepjes, meng met de dressing en meng vervolgens luchtig met alle versneden en uitgelekte ingrediënten.
  6. Rooster de pijnboompitjes en was en droog de rucola. Meng de rucola door de sla en hou een paar blaadjes achter. Pel de eitjes voorzichtig, snijd ze in partjes.
  7. Garneer de salade met rucola, pijnboompitten en de partjes ei.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.