use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Groentelasagne met aubergine en verse basilicum
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Groentelasagne met aubergine en verse basilicum

Groentelasagne met aubergine en verse basilicum

Het beste recept voor groentelasagne? Zoek niet langer! Maak zeker genoeg van dit gerecht, want hier eet iedereen morgen nog van.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    30 min
  • Kooktijd
    40 min
  • Porties
     
    6 porties

Ingrediënten
 

  • zeezout
  • 2 el Solo Vloeibaar
  • 1 el Solo
  • 10 pastavellen
  • 3 tomaten in schijfjes
  • verse oregano
  • 250 g ricotta
  • basilicum
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 1 eierdooier
  • 200 g spinazie
  • 6 el Bertollli extra vergine
  • 2 aubergines
  • 2 el ontpitte olijven
  • 150 g mozzarella

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Was de aubergines, snij ze in dunne plakken en leg ze in een vergiet.
  2. Bestrooi rijkelijk met zout en laat een dertigtal minuten staan.
  3. Spoel ze af met koud water en dep ze droog.
  4. Bak ze langs beide kanten lichtbruin in de Solo Vloeibaar.
  5. Laat de spinazie kort slinken in de 1 eetlepel Solo.
  6. Voeg een eierdooier bij de ricotta en roer de spinazie erdoor.
  7. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Kook de pasta in ruim water al dente. Giet af en spoel met koud water.
  9. Hang de vellen over de rand van een vergiet, zodat ze niet aan mekaar gaan kleven.
  10. Smeer een ovenschaal in met wat Solo Vloeibaar .
  11. Maak afwisselend laagjes: een laagje tomaten met verse oregano en basilicum, pasta, olijven, pasta, spinazie met ricotta, pasta,… Bepaal de volgorde en het aantal lagen naar je eigen smaak. Eindig met mozzarella, parmezaan en oregano. Zet de schotel 40 minuten in de oven op 180 à 200° C.
Maak je groentelasagne, lepel dan altijd genoeg saus over de lasagnevellen. Zo garen ze goed.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.