Groentebulgur
Geef score
Kooktijd20 min
Voorbereiding
Porties

- 2 wortelen
- 2 eetlepels Solo
- 1 koolrabi
- 300 g bloemkoolroosjes
- harissa
- 250 g bulgur
- 2 eetlepels Platte peterselie- en korianderblaadjes
- 1 aubergine
- 200 g asperge
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 1 koffielepel kurkuma
- 1 koffielepel kaneel
- 1 blik kikkererwten
- 1 l groentenbouillon
- peper en zout
- 50 g rozijnen
- 2 eetlepels cashewnoten
- Maak alle groenten schoon en snij ze in gelijke stukken, de bloemkool in roosjes en de asperges in de lengte in twee.
- Stoof de ui en look glazig in Solo.
- Bestrooi met kurkuma en kaneel, meng goed. Voeg de wortel, koolrabi en aubergine toe en overgiet met de helft van de bouillon.
- Breng aan de kook en laat afgedekt zachtjes sudderen gedurende 5 minuten.
- Doe er de bloemkoolroosjes bij, dek af en laat weer 5 minuten sudderen.
- Voeg nu de aspergestukjes en de uitgelekte kikkererwten toe.
- Breng op smaak met peper, zout en harissa. Dek af en laat goed doorwarmen.
- Maak intussen de bulgur klaar: Meng de rozijnen met de bulgur in een kookpot.
- Overgiet met rest van de bouillon, breng aan de kook en laat verder op laag vuur en afgedekt zachtjes koken gedurende 15 minuten.
- Voeg wat water toe indien nodig.
- Rooster de cashewnoten in een droge pan.
- Schep de bulgur in cirkels op warme borden, met de groenten middenin.
- Bestrooi met koriander- en peterselieblaadjes en de cashewnoten. Dien warm op.
