bijgerecht
Groene gnocchi van spinazie en ricotta
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 250 g ricotta
- zout
- nootmuskaat
- 40 g bloem
- 25 g Solo
- 25 g Solo Vloeibaar
- blaadjes verse salie
- 700 g gewassen verse spinazie
- versgemalen zwarte peper
- 2 eieren
- 100 g verse Parmezaanse kaas
- Kook de spinazie gedurende een paar minuten. Druk zorgvuldig al het vocht eruit en hak de spinazie fijn.
- Doe de spinazie met de ricotta en de specerijen in een panen bak het mengsel 5 minuten op een zacht vuur.
- Haal de pan van het fornuis en voeg de eieren toe. Roer door en bestrooi met de bloem.
- Rasp de Parmezaanse kaas erbij en voeg de helft toe.
- Meng alles goed.
- Laat afkoelen en zet zo'n 6 uur in de koelkast.
- Vorm bolletjes van het spinaziemengsel. Druk ze voorzichtig een beetje plat zodat je de typische gnocchi-vorm krijgt.
- Voeg als het mengsel te nat is nog wat bloem toe, al komt dit de smaak niet ten goede.
- Verwarm de grill voor en breng een grote pan gezouten water aan de kook. Kook de gnocchi 4 minuten.
- Ze komen aan de oppervlakte drijven wanneer ze klaar zijn.
- Smeer een schaal met de helft van de Solo Vloeibaar in.
- Leg de gekookte gnocchi er voorzichtig in, bestrooi met de rest van de kaas en de overgebleven Solo .
- Leg er eventueel nog wat salieblaadjes op. Schuif onder de grill tot de kaas mooi bruin is. Heerlijk met een frisse tomatensalade.
