use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Griezelige vingers
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Griezelige vingers

Griezelige vingers

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    24 porties

Ingrediënten
 

  • 125 g Solo
  • 125 g suiker
  • 2 eidooiers
  • 1 kl citroen zeste (fijn geraspt)
  • 250 g bloem
  • 50 g amandelschilfers
  • Extra:
  • 2 bakplaten
  • huishoudfolie
  • bakpapier

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Meng de Solo en de suiker met elkaar.
  2. Voeg de eidooiers en de citroenzeste erbij en meng het geheel goed.
  3. Voeg de bloem toe en meng het geheel tot het een stevige deegmassa vormt.
  4. Wikkel het deeg in huishoudfolie en plaats het gedurende 30 minuten in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C), gasstand 4 en leg bakpapier op twee bakplaten. Maak met het koekjesdeeg vingerdikke rollen en leg ze op de bakplaat. Zorg ervoor dat er tussen elk koekje voldoende plaats is zodat ze in de oven kunnen rijzen.
  6. Plaats de amandelschilfers op de koekjes om zo de vingernagels te kunnen vormen en duw ze een beetje in het deeg zodat ze zeker blijven kleven. Gebruik een mes om zorgvuldig lijntjes aan te brengen voor de knokkels.
  7. Plaats de koekjes een 15-tal minuten in de oven tot ze lichtjes bruin geworden zijn.
  8. Laat eerst even afkoelen op een rooster en dien daarna op.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.