hoofdgerecht
Griet in bladerdeeg met spinazie
Geef score
Kooktijd10 min
Voorbereiding
Porties

- 1 kg spinazie
- peper en zout
- 1 dl light room
- Solo Vloeibaar
- nootmuskaat
- 600 g grietfilets
- 4 plakjes bladerdeeg (8 x 12 cm)
- 1 eierdooier
- maanzaad
- Snij het bladerdeeg in de vorm van visjes.
- Doreer ze met eigeel en bestrooi ze met maanzaad. Bak dit 10 minuten in de oven op 200 °C.
- Stoof de spinazie in zijn eigen vocht. Laat schrikken onder koud water en hak grof.
- Breng op smaak met peper, zout, Solo , light room en nootmuskaat.
- Kruid de grietfilets.
- Leg ze in een vuurvaste schotel, giet er een streepje Solo vloiebaar over en dek af met aluminiumfolie.
- Bak de grietfilets 10 minuten op 180 °C.
- Snij de bladerdeegjes horizontaal doormidden en vul op met de spinazie en de vis.
- Plaats het hoedje erop.
- Leg het gebakje op een bord.
