Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
hoofdgerecht

Griet in bladerdeeg met spinazie

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd10 min
  • Voorbereiding15 min
  • Moeilijkheidgemiddelde moeilijkheid
  • Porties4 porties
duur
hoofdgerecht
overig europees
gemiddelde moeilijkheid
recipe image Griet in bladerdeeg met spinazie
  • 1 kg spinazie
  • peper en zout
  • 1 dl light room
  • Solo Vloeibaar
  • nootmuskaat
  • 600 g grietfilets
  • 4 plakjes bladerdeeg (8 x 12 cm)
  • 1 eierdooier
  • maanzaad
  1. Snij het bladerdeeg in de vorm van visjes.
  2. Doreer ze met eigeel en bestrooi ze met maanzaad. Bak dit 10 minuten in de oven op 200 °C.
  3. Stoof de spinazie in zijn eigen vocht. Laat schrikken onder koud water en hak grof.
  4. Breng op smaak met peper, zout, Solo , light room en nootmuskaat.
  5. Kruid de grietfilets.
  6. Leg ze in een vuurvaste schotel, giet er een streepje Solo vloiebaar over en dek af met aluminiumfolie.
  7. Bak de grietfilets 10 minuten op 180 °C.
  8. Snij de bladerdeegjes horizontaal doormidden en vul op met de spinazie en de vis.
  9. Plaats het hoedje erop.
  10. Leg het gebakje op een bord.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.