aperitiefhapje
Griekse Quesadilla-Hapjes
Rezept van Elien's Cuisine
Een zomers hapje waarbij de Mexicaanse keuken die van de Griekse ontmoet ideaal voor bij een zomerse apéro. Doe daarbij een Mojito, een zomers weertje en leuk gezelschap en je hebt alle elementen voor een perfecte apéro.
Rezept van Elien's Cuisine Op zoek naar het lekkerste griekse quesadilla-hapjes recept? Ontdek nu de heerlijke recepten van Solo Open Kitchen. Laat je inspireren en ga aan de slag!
Geef score
Porties

- 8 tortillas
- 400 g verse spinazie
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 150 g feta
- 100 g zongedroogde tomaten
- 1 komkommer
- 4 el Griekse yoghurt
- 3 el Solo Crèmefine
- 2 el fijngehakte dille
- 1 el fijngehakte peterselie
- 150 g geraspte kaas
- 1 citroen
- Solo vloeibaar
- peper en zout
- Pel de sjalot en één teentje knoflook en hak fijn.
- Verhit een ruime stoofpot met een scheutje Solo vloeibaar.
- Stoof hierin de sjalot en de look glazig. Roer regelmatig en laat de knoflook niet bruin worden.
- Voeg de spinazie toe, roer goed zodat de spinazie kan slinken. Voeg ook een snuifje zout en peper toe.
- Eenmaal geslonken, haal van het vuur en schep in een vergiet zodat de spinazie kan uitlekken.
- Laat even afkoelen. Duw de spinazie goed aan zodat het meeste vocht eruit is.
- Verbrokkel de feta, hak de zongedroogde tomaten fijn en meng met de afgekoelde (en uitgewrongen) spinazie. Voeg ook nog 1 el fijngehakte dille toe.
- Voor de tzatziki, hak de komkommer in kleine blokjes. Pel het teentje knoflook en hak heel fijn.
- Meng de blokjes komkommer met de fijngehakte knoflook, griekse yoghurt, Solo Crèmefine, 1 el fijngehakte dille en 1 el fijngehakte peterselie. Breng op smaak met wat citroensap, peper en zout. Bewaar koel.
- Voor de quesadilla’s: verwarm de oven voor op 210 graden. Beleg een bakplaat met bakpapier.
- Neem 1 tortilla, wrijf deze aan beide kanten in met Solo vloeibaar en leg op de beklede bakplaat.
- Strooi hierover wat voldoende geraspte kaas, gevolgd door wat van het spinazie-feta mengsel, terug een beetje geraspte kaas en sluit met een tortilla. Wrijf deze tortilla ook opnieuw in met Solo vloeibaar.
- Doe hetzelfde met de overige tortilla’s.
- Bak in de oven voor ongeveer 8 à 10 minuten tot de bovenste tortilla mooi goudbruin is. Draai dan om en bak nog eens 6 à 8 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
- Haal uit de oven, verdeel in kleinere porties en serveer direct met de tzatziki.
