Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
nagerecht

Gratin van peren met amandelen

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd20 min
  • Voorbereiding10 min
  • Porties4 porties
goedkoop
nagerecht
ijs
fruit
recipe image Gratin van peren met amandelen
  • 2 peren
  • 3 eierdooiers
  • 150 g griessuiker
  • 200 ml room
  • 4 eetlepels licht geroosterde amandelen
  • 2 eetlepels Solo Vloeibaar
  1. Klop de eierdooiers en de suiker tot ze wit en schuimig zijn (zo dik als mayonaise).
  2. Klop de room bijna stijf en vermeng met het mengsel.
  3. Schil de peren, haal het klokhuis eruit en snijd ze in kleine stukjes.
  4. Verdeel ze over 4 soepborden.
  5. Strijk het bakblik uit de oven in met wat Solo en rooster de amandelen in een op 200° voorverwarmde oven tot ze goudbruin kleuren.
  6. Strooi de amandelen over de peren en giet er het eimengsel over.
  7. Bak het geheel in een op 200° voorverwarmde oven tot je dessert een mooi bruin kleurtje heeft.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.