nagerecht
Gratin van peren met amandelen
Geef score
Kooktijd20 min
Voorbereiding
Porties

- 2 peren
- 3 eierdooiers
- 150 g griessuiker
- 200 ml room
- 4 eetlepels licht geroosterde amandelen
- 2 eetlepels Solo Vloeibaar
- Klop de eierdooiers en de suiker tot ze wit en schuimig zijn (zo dik als mayonaise).
- Klop de room bijna stijf en vermeng met het mengsel.
- Schil de peren, haal het klokhuis eruit en snijd ze in kleine stukjes.
- Verdeel ze over 4 soepborden.
- Strijk het bakblik uit de oven in met wat Solo en rooster de amandelen in een op 200° voorverwarmde oven tot ze goudbruin kleuren.
- Strooi de amandelen over de peren en giet er het eimengsel over.
- Bak het geheel in een op 200° voorverwarmde oven tot je dessert een mooi bruin kleurtje heeft.
