use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gratin van peren met amandelen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gratin van peren met amandelen

Gratin van peren met amandelen

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 2 peren
  • 3 eierdooiers
  • 150 g griessuiker
  • 200 ml room
  • 4 eetlepels licht geroosterde amandelen
  • 2 eetlepels Solo Vloeibaar

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Klop de eierdooiers en de suiker tot ze wit en schuimig zijn (zo dik als mayonaise).
  2. Klop de room bijna stijf en vermeng met het mengsel.
  3. Schil de peren, haal het klokhuis eruit en snijd ze in kleine stukjes.
  4. Verdeel ze over 4 soepborden.
  5. Strijk het bakblik uit de oven in met wat Solo en rooster de amandelen in een op 200° voorverwarmde oven tot ze goudbruin kleuren.
  6. Strooi de amandelen over de peren en giet er het eimengsel over.
  7. Bak het geheel in een op 200° voorverwarmde oven tot je dessert een mooi bruin kleurtje heeft.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.