Gewokte runderreepjes met chili en bonentrio, basilicum en bonenkruid
De benaming chilipoeder is nogal verwarrend. Het bestaat namelijk niet alleen uit gemalen chilipepers, maar bevat ook komijn, oregano en knoflook.
Dit poeder heeft een milde tot pittige smaak en wordt vooral gebruikt in Mexicaanse gerechten.
De benaming chilipoeder is nogal verwarrend. Het bestaat namelijk niet alleen uit gemalen chilipepers, maar bevat ook komijn, oregano en knoflook.
Dit poeder heeft een milde tot pittige smaak en wordt vooral gebruikt in Mexicaanse gerechten.
Geef score
Porties

- Ingrediënten:
- 800 g runder-entrecote (vet en vliezen verwijderd)
- 3 eetlepels wokolie
- 1 Iglo Stoomzakje "Trio van bonen" (300 g)
- 1 mespunt chilipoeder (of harissa)
- 1 eetlepel sojasaus
- 250 g rijst
- peper en zout
- Bereiding:Snij het vlees in stukjes van 1 centimeter.
- Leg het stoomzakje in de microgolfoven en bereid het volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Bereid ook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit de olie in een wokpan. Schroei het vlees hierin op een hoog vuur
- dicht. Kruid met peper en zout.
- Voeg de inhoud van het stoomzakje toe.
- Vermeng dit met de sojasaus en het chilipoeder (of de harrissa).
- Laat dit enkele minuten sudderen en roer de inhoud van de pan voldoende om.
- Serveer met rijst.Tip van de chef:
- Je kan de rijst een subtiele smaak geven door ze op het einde te vermengen met wat verse fijngehakte groene kruiden of met diepvrieskruiden van Iglo.
