use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gewokte runderreepjes met chili en bonentrio, basilicum en bonenkruid
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gewokte runderreepjes met chili en bonentrio, basilicum en bonenkruid

Gewokte runderreepjes met chili en bonentrio, basilicum en bonenkruid

De benaming chilipoeder is nogal verwarrend. Het bestaat namelijk niet alleen uit gemalen chilipepers, maar bevat ook komijn, oregano en knoflook.

Dit poeder heeft een milde tot pittige smaak en wordt vooral gebruikt in Mexicaanse gerechten.

De benaming chilipoeder is nogal verwarrend. Het bestaat namelijk niet alleen uit gemalen chilipepers, maar bevat ook komijn, oregano en knoflook.

Dit poeder heeft een milde tot pittige smaak en wordt vooral gebruikt in Mexicaanse gerechten.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • Ingrediënten:
  • 800 g runder-entrecote (vet en vliezen verwijderd)
  • 3 eetlepels wokolie
  • 1 Iglo Stoomzakje "Trio van bonen" (300 g)
  • 1 mespunt chilipoeder (of harissa)
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 250 g rijst
  • peper en zout

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Bereiding:Snij het vlees in stukjes van 1 centimeter.
  2. Leg het stoomzakje in de microgolfoven en bereid het volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Bereid ook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Verhit de olie in een wokpan. Schroei het vlees hierin op een hoog vuur
  5. dicht. Kruid met peper en zout.
  6. Voeg de inhoud van het stoomzakje toe.
  7. Vermeng dit met de sojasaus en het chilipoeder (of de harrissa).
  8. Laat dit enkele minuten sudderen en roer de inhoud van de pan voldoende om.
  9. Serveer met rijst.Tip van de chef:
  10. Je kan de rijst een subtiele smaak geven door ze op het einde te vermengen met wat verse fijngehakte groene kruiden of met diepvrieskruiden van Iglo.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.