hoofdgerecht
Gevulde sardines
Geef score
Kooktijd10 min
Voorbereiding
Porties

- 1 kg sardines
- 4 eieren
- 3 eetlepels gemalen oude pecorino
- zout en peper
- gehakte knoflook
- 2 stengels peterselie
- paneermeel
- bloem
- Solo Vloeibaar
- Doe de sardines in koud water en verwijder de ingewanden, de graten en de kop.
- De staart houdt de filets bijeen.
- Bereid de vulling: Meng de eieren met de gemalen pecorinokaas, peper, zout, gehakte knoflook en peterselie en de hoeveelheid paneermeel die nodig is om de vulling dik te maken.
- Haal een dubbele filet aan de buitenkant door de bloem en leg die met de bloemzijde op de handpalm.
- Breng met een vork een laagje vulling aan en dek dit af met een andere dubbele filet, die ook aan de buitenkant door de bloem werd gehaald.
- Bak de pakketjes aan beide zijden in veel Solo Vloeibaar.
- Dien warm, lauw of koud op, eventueel met tomatensaus.
