hoofdgerecht
Gevulde paprika's met kaassaus
Tover deze gevulde paprika met kaassaus eens uit de oven: zó lekker, niet te geloven! De vulling van kruidig gehakt is onweerstaanbaar, daar mag je van op aan!
Geef score
Kooktijd20 min
Voorbereiding
Porties

- 500 g gehakt
- Solo Vloeibaar
- 3 blokjes Knorr Finesse Vleesbouillon
- 2 eetlepels paneermeel
- 1 pak rösti (aardappelgebakjes)
- 250 g groene boontjes
- 4 augurkjes
- 1 eetlepel zilveruitjes
- 2 eetlepels dressing
- 1 zakje Knorr kaassaus
- 4 grote rode paprika's
- 1 ui
- peper
- muskaatnoot
- Snipper de ui en bak ze glazig in wat Solo Vloeibaar in de koekenpan.
- Doe het gehakt erbij.
- Verkruimel een bouillonblokje boven het gehakt en bak mee totdat het gehakt gaar is.
- Bereid de kaassaus zoals aangegeven op de verpakking.
- Meng vervolgens 2 eetlepels kaassaus door het gehakt.
- Snij de kapjes van de paprika's en verwijder voorzichtig de pitjes.
- Vul de paprika's op met gehakt en zet ze in een hoge, passendeovenschaal zodat ze niet kunnen omvallen.
- Breng 1 l water aan de kook en los er 2 bouillonblokjes in op.
- Giet de bouillon in de ovenschaal en schuif de schaal in de voorverwarmde oven op 180°C gedurende 15 à 20 minuten.
- Maak de boontjes schoon en kook ze in licht gezouten water.
- Spoel ze onder koudwater en meng met de dressing en fijngehakte zilveruitjes en augurkjes.
- Maak de rösti klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Neem de paprika's uit de oven en serveer op de borden.
- Begiet de paprika's met de kaassaus en geef de rest van de saus apart.
- Serveer met rösti en de boontjessalade.
