Gevulde makreel met breydelspek
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 4 verse makrelen
- 12 plakjes Breydelspek
- 1 pakje verse koriander
- 3 rode uitjes
- 1 eetlepel gehakte munt
- 1 eetlepel gehakte gember
- 2 teentjes look
- 2 limoenen
- 1 koffielepel kurkuma
- 1 dl whisky
- Solo Vloeibaar
- Hak de koriander en de rode uitjes fijn.
- Meng ze in een kommetje met munt, gember, limoensap, kurkuma, whisky en geperste knoflook.
- Was de makreel onder fris stromend water en vul de makrelen met het kruidenmengsel.
- Schik telkens drie plakken spek naast elkaar op het werkvlak en wikkel de vissen in het spek. Wrijf de vissen in met Solo Vloeibaar.
- Leg ongeveer een kwartier op een matig hete grill.
- Draai regelmatig om en gebruik bij houtskool flink wat aromatische vuurkruiden.
- .
