Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
hoofdgerecht

Gevulde makreel met breydelspek

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd15 min
  • Voorbereiding15 min
  • Porties4 porties
gemiddeld
hoofdgerecht
vis
schelpdieren
recipe image Gevulde makreel met breydelspek
  • 4 verse makrelen
  • 12 plakjes Breydelspek
  • 1 pakje verse koriander
  • 3 rode uitjes
  • 1 eetlepel gehakte munt
  • 1 eetlepel gehakte gember
  • 2 teentjes look
  • 2 limoenen
  • 1 koffielepel kurkuma
  • 1 dl whisky
  • Solo Vloeibaar
  1. Hak de koriander en de rode uitjes fijn.
  2. Meng ze in een kommetje met munt, gember, limoensap, kurkuma, whisky en geperste knoflook.
  3. Was de makreel onder fris stromend water en vul de makrelen met het kruidenmengsel.
  4. Schik telkens drie plakken spek naast elkaar op het werkvlak en wikkel de vissen in het spek. Wrijf de vissen in met Solo Vloeibaar.
  5. Leg ongeveer een kwartier op een matig hete grill.
  6. Draai regelmatig om en gebruik bij houtskool flink wat aromatische vuurkruiden.
  7. .
Dien op met een fris slaatje met gesnipperde pijpuitjes en een bieslooksausje van 2 eetlepels zure room, 2 eetlepels mayonaise en 2 eetlepels gesneden bieslook

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.