use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gevulde makreel met breydelspek
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gevulde makreel met breydelspek

Gevulde makreel met breydelspek

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 verse makrelen
  • 12 plakjes Breydelspek
  • 1 pakje verse koriander
  • 3 rode uitjes
  • 1 eetlepel gehakte munt
  • 1 eetlepel gehakte gember
  • 2 teentjes look
  • 2 limoenen
  • 1 koffielepel kurkuma
  • 1 dl whisky
  • Solo Vloeibaar

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Hak de koriander en de rode uitjes fijn.
  2. Meng ze in een kommetje met munt, gember, limoensap, kurkuma, whisky en geperste knoflook.
  3. Was de makreel onder fris stromend water en vul de makrelen met het kruidenmengsel.
  4. Schik telkens drie plakken spek naast elkaar op het werkvlak en wikkel de vissen in het spek. Wrijf de vissen in met Solo Vloeibaar.
  5. Leg ongeveer een kwartier op een matig hete grill.
  6. Draai regelmatig om en gebruik bij houtskool flink wat aromatische vuurkruiden.
  7. .
Dien op met een fris slaatje met gesnipperde pijpuitjes en een bieslooksausje van 2 eetlepels zure room, 2 eetlepels mayonaise en 2 eetlepels gesneden bieslook

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.