hoofdgerecht
Gevulde dorade à la Provençale
Geef score
Kooktijd35 min
Voorbereiding
Porties

- 1 in blokjes gesneden tomaat
- 4 eetlepels Solo Vloeibaar
- 3 blokjes Knorr Kruiden Bouquet Provençale
- 1 dorade van 800 g
- 250 g rijst
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 1 gele paprika
- 0.5 bussel lente-uien
- 0.5 citroensap
- 0.5 dl tomatensap
- peper en zout
- Snij de aubergine, paprika en courgette in blokjes en besprenkel de aubergine onmiddellijk met citroensap.
- Snij de lente-uien in schijfjes.
- Verhit 2 eetlepels Solo in een wokpan en bak op een hoog vuur de courgette, uien en paprika aan, voeg na 2 minuten de aubergine toe en blijf omroeren op een hoog vuur.
- Meng er de 2 blokjes Knorr Kruiden Bouquet Provençale onder, roer om en doe er de tomatenblokjes en het tomatensap bij.
- Ontschub de dorade en spoel zorgvuldig.
- Vul de buikholte van de dorade met de ratatouille en wikkel er keukentouw rond, strooi er licht peper en zout over.
- Verwarm de oven voor op 180° C, leg de dorade in een ovenschotel en verdeel er de rest van de Solo over.
- Laat 20 tot 30 minuten garen in de oven.
- Kook intussen de rijst in ruim water, giet af en werk af met het derde tablet Kruiden Bouquet.
