Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Neem een ruime mengkom. Verzamel daarin de juiste hoeveelheid malse Solo, bloem, havervlokken en suiker.
Voeg het bakpoeder toe en doe het ei bij de ingrediënten.
Meng de ingrediënten met propere handen en kneed tot je een mals koekjesdeeg krijgt. Gebruik eventueel je keukenmachine om alles te mengen.
Weeg de donkere chocolade en hak hem in kleine stukjes met behulp van een scherp koksmes. Je kunt ook voorverpakte chocoladekorrels gebruiken, kant-en-klaar voor allerhande chocoladegebak.
Meng de stukjes chocolade door het koekjesdeeg.
Verwarm de oven voor tot 180°C. Hou de ovenplaat bij de hand.
Bedek de ovenplaat met een vel bakpapier. TIP: Fixeer het papier op de ovenplaat met behulp van enkele likjes solo.
Schep gelijke porties van het koekjesdeeg op de ovenplaat met bakpapier. Gebruik hiervoor twee koffielepels of een kleine ijsschep. De balletjes deeg hebben de grootte van een dikke kers.
Leg de balletjes niet te dicht bij elkaar. Tijdens het bakken zullen de balletjes deeg smelten tot vlakke koekjes.
Bak de cookies gedurende ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven (afhankelijk van de grootte van de balletjes deeg). Controleer regelmatig en haal de koekjes uit de oven zodra ze goudbruin gebakken zijn.
Laat de cookies afkoelen.
Bereid de vulling. Verwarm hiervoor de room op een zacht vuur. Breng de volle room heel even aan de kook en neem de pan weg van het vuur.
Breek de witte chocolade in stukjes en laat hem al roerend wegsmelten in de warme room.
Snij de vanillestok overlangs in twee en schraap met een mespunt de zaadjes uit de halve peulen. Roer de vanillepuntjes door de witte chocoladesaus met de garde.
Vul een zeer grote kom met ijsblokjes. Plaats bovenop het ijs een tweede kleinere kom.
Schenk de (warme) witte chocoladesaus in de middelste kom en klop het mengsel met de handmixer tot een luchtige koude crème.
Leg de helft van de afgekoelde cookies ondersteboven op een taartrooster.
Schep op elk koekje een lepeltje van de luchtige witte crème. Plaats een tweede koekje bovenop elk koekje met crème en druk ze één voor één voorzichtig aan.
Werk de gevulde koekjes af met een glazuur. Meng hiervoor de bloemsuiker met het sap van een halve limoen. Roer tot je een smeuïg suikerglazuur krijgt. (Voeg eventueel wat extra limoensap toe als het glazuur te dik is.)
Dip de bovenzijde van de gevulde koekjes één voor één in het limoenglazuur en zet ze terug op het taartrooster. Strooi eventueel wat decoratieve suikersprinkles over de koekjes.
Geef het glazuur de tijd om wat op te stijven.
Bewaar de gevulde cookies in een gesloten koekjestrommel.