feestelijk
Gevulde bintjes met zalmeitjes en grijze garnalen
Geef score
Kooktijd20 min
Voorbereiding
Porties

- 4 bintjes
- 3 eetlepels Solo Vloebaar
- 4 eetlepels olijfolie
- 20 cl halfvolle melk
- 1 potje zure room
- sap van 1 citroen
- 1 bussel bieslook
- 2 sjalotten
- 50 cl witte wijn
- 4 eetlepels Solo in wikkel (ijskoud)
- 400 g gepelde grijze garnalen
- 1 potje zalmeitjes
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Boen de bintjes goed schoon, wikkel ze elk in aluminiumpapier en laat ze 45 minuten garen in de oven.
Bereiding
- Laat ze goed afkoelen en snij ze in de lengte in tweeën. Hol ze met behulp van een lepeltje uit. Doe het aardappelkruim in een kom en meng met 2 eetlepels Solo
- Light, olijfolie, peper, zout en melk.
- Meng, in een andere kom, de zure room met het citroensap, de gesnipperde bieslook en peper en zout.
- Pel en snipper de sjalotten. Fruit ze in een pan met 1 eetlepel Solo Light kort aan. Voeg dan de witte wijn toe en laat die tot de helft inkoken. Klop hier vervolgens de
- ijskoude Solo in klontjes door. Blijf goed omroeren.
- Voeg de garnalen toe aan de aardappelvulling, en vul de uitgeholde bintjes hier opnieuw mee. Schep daarover de zure room en zalmeitjes, en werk af met de sjalotsaus.
