use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image 3 koningentaart
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gevuld kalfsgebraad met salsa verde

Gevuld kalfsgebraad met salsa verde

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    20 min
  • Op tijd klaar
    1 uur 30 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 1 wortel
  • 50 g groene boontjes
  • 850 g kalfsgebraad
  • 125 g kalfsgehakt
  • 2 eetlepels paneermeel
  • nootmuskaat
  • 2 eetlepels Solo
  • 2 dl witte wijn
  • 0.5 teentje look
  • 0.5 bosje peterselie en koriander
  • 1 courgette
  • 1 ei
  • 1 teentje look
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes dragon
  • 1 bosje raketsla
  • 50 g kappertjes
  • 2.5 dl Olijfolie extra vergine
  • 30 g geraspte parmesaanse kaas

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schil de wortel, snij in plakken en dan in staven van 1/2 cm. Houd de restjes apart. Top de boontjes. Kook de groenten beetgaar in lichtgezouten water, verfris en laat uitlekken. Was de courgette, laat de schil eraan. Snijd in lange plakken en dan in staven van 1/2 cm.
  2. Snij het vlees open "in enveloppe", of vraag het aan je slager. Zo heb je twee grote plakken vlees om te vullen.
  3. Bereid het gehakt met ei, paneermeel, peper en zout en nootmuskaat. Kruid het vlees met peper en zout, en strijk in het midden de helft van het gehakt.
  4. Leg er de groenten op over de hele lengte en bedek met de rest van het gehakt.
  5. Rol het vlees op en bind goed dicht met keukentouw. Bak de rollades aan alle kanten mooi aan in Solo.
  6. Overgiet met de witte wijn, laat even verdampen en voeg het gepelde en gehalveerde lookteentje toe, de wortelrestjes en de rozemarijn. Laat afgedekt minstens 1 uur zachtjes sudderen. Draai geregeld om en voeg zo nodig wat water toe.
  7. Maak de saus: pel en snipper de look, spoel en dep de kruiden droog.
  8. Mix alles samen met de kappertjes, de olijfolie en de parmezaan tot een smeuïge saus. Kruid met peper en zet koel.
  9. Snij het gebraad in plakken, schik ze op een schotel, werk eventueel af met wat groen en serveer er de saus apart bij.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.