use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gestoomde broccoli met sinaasappel
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gestoomde broccoli met sinaasappel

Gestoomde broccoli met sinaasappel

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • 2 struikjes broccoli
  • 2 kneepjes Solo Vloeibaar
  • 1 sinaasappel
  • Lekker met:
  • 4 tilapiafilets
  • 2 tl kerriepoeder
  • 3 dl bouillon
  • 250 g rijst
  • 50 g rozijnen
  • 75 g gedroogde abrikozen
  • 75 g gemengde noten

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Pers de sinaasappel uit en rasp een deel van de schil (alleen het oranje deel, het wit eronder smaakt bitter).
  2. Breng in een pan een laagje water aan de kook. Schep de broccoli in een stoommandje en plaats dit boven het zacht kokende water. Stoom de roosjes beetgaar gedurende 4.5 à 5 minuten.
  3. Roer intussen in een ruime schaal 2 kneepjes vloeibare margarine romig met het sinaasappelsap en 1 theelepel rasp. Schep de broccoli erbij en schud even om.
  4. Lekker met tilapiafilet en pilav:
  5. Fruit de ongekookte rijst in wat vloeibare margarine aan met de kerrie. Voeg de bouillon, rozijnen en abrikozen toe en laat de pilav afgesloten in 15 à 20 minuten gaarkoken. Bak de vis in 6 à 8 minuten bruin en gaar.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.