Gestoomde broccoli met sinaasappel
Geef score
Kooktijd20 min
Porties

- 2 struikjes broccoli
- 2 kneepjes Solo Vloeibaar
- 1 sinaasappel
- Lekker met:
- 4 tilapiafilets
- 2 tl kerriepoeder
- 3 dl bouillon
- 250 g rijst
- 50 g rozijnen
- 75 g gedroogde abrikozen
- 75 g gemengde noten
- Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Pers de sinaasappel uit en rasp een deel van de schil (alleen het oranje deel, het wit eronder smaakt bitter).
- Breng in een pan een laagje water aan de kook. Schep de broccoli in een stoommandje en plaats dit boven het zacht kokende water. Stoom de roosjes beetgaar gedurende 4.5 à 5 minuten.
- Roer intussen in een ruime schaal 2 kneepjes vloeibare margarine romig met het sinaasappelsap en 1 theelepel rasp. Schep de broccoli erbij en schud even om.
- Lekker met tilapiafilet en pilav:
- Fruit de ongekookte rijst in wat vloeibare margarine aan met de kerrie. Voeg de bouillon, rozijnen en abrikozen toe en laat de pilav afgesloten in 15 à 20 minuten gaarkoken. Bak de vis in 6 à 8 minuten bruin en gaar.
