lekker eten
Gestoofde runderlapjes met tomaat en graanmosterd
Met deze gestoofde runderlapjes met tomaat en graanmosterd zet je een heerlijk en makkelijk te maken stoofpotje op tafel. Zacht gegaard rundvlees met tomaat en graanmosterd, je eet je vingers er bij op!
Dit stoofpotje van runderlapjes klaarmaken is niet veel werk. Alles de pan in, laten sudderen en een uurtje later zet je een heerlijke maaltijd op tafel.
Geef score
Kooktijd3 uur 10 min
Voorbereiding
Porties

- 600 g runderstoofvlees
- 2 el Solo Vloeibaar
- 2 el tomatenpuree
- 2 laurierblaadjes
- 250 ml runderbouillon
- 1 el graanmosterd
- Haal de runderlapjes een half uur voor het bakken uit de koelkast, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. Dep de runderlapjes vlak voor het bereiden met keukenpapier droog. Verhit op middelhoog vuur twee eetlepels Solo Vloeibaar in een koekenpan en wacht tot de Solo lichtbruin kleurt.
- Bak de runderlapjes aan beide kanten kort aan. Draai het vuur wat lager en bak de gesnipperde ui ongeveer 3 minuten mee. Schep dan de tomatenpuree en het laurierblaadje erdoor en bak nog een minuut.
- Schenk de runderbouillon erbij en voeg een eetlepel graanmosterd toe. Breng dit op een hoog vuur tegen de kook aan. Laat het vlees, met het deksel half op de pan, op het allerlaagste pitje 2 tot 3 uur sudderen. Voeg na de bereiding zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!
