use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gesouffleerde omelet
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gesouffleerde omelet

Gesouffleerde omelet

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 100 g shii-take paddestoelen
  • Solo
  • 50 g cambozola
  • 50 g pecorino
  • Zout
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 5 eetlepels gesnipperde bieslook
  • 5 eieren
  • peper
  • 50 g gemalen emmentaal
  • 4 porties groene sla
  • 1 stokbrood

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Reinig en snijd de steeltjes van de shii-takes en halveer de hoedjes. Stoof ze even aan in Solo, laat uitlekken en houd opzij.
  2. Snijd de cambozola in stukjes, rasp de pecorino en houd de helft ervan apart.
  3. Splits de eieren, doe de dooiers in een kleine kom en de eiwitten in een grote kom.
  4. Klop de eierdooiers los met een vork, kruid met peper en zout en meng de bieslook, de peterselie, de shii-takes, de cambozola en de helft van de pecorino eronder.
  5. Klop de eiwitten stijf tot ze pieken vormen. Verhit wat Solo in een pan van 23 cm diameterdie de onder grill kan.
  6. Warm de ovengrill voor.
  7. Spatel het dooiermengsel onder de eiwitten en stort de eimassa in de hete pan.
  8. Schud even met de pan, laat 2 minuten stollen en bestrooi met de emmentaler.
  9. Schud nogmaals met de pan om de omelet los te maken en ga met een mes langs de rand.
  10. Zet de pan enkele minuten onder de hete grill, maar niet te dichtbij, zodat de omelet bovenaan zachtjes kan stollen.
  11. De omelet mag binnenin smeuïg blijven.
  12. Laat de omelet op een voorverwarmd bord glijden, klap dicht en bestrooi met de rest van de pecorino.
  13. Verdeel in stukken en geef er een groen slaatje en stokbrood bij.
Wil je dit gerecht voor meer personen maken, herhaal dan de bewerking per 5 eitjes.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.