barbecue
Geroosterde perziken met gemberroom
Geef score
Kooktijd10 min
Voorbereiding
Porties

- 1 citroen
- 6 verse perziken
- 2 eetlepels Solo Vloeibaar
- 1 eetlepel vloeibare honing
- 4 stukken gember
- 100 ml Griekse yoghurt
- 100 ml koffiemelk
- 2 zakjes vanillesuiker
- Was de citroen, rasp de schil eraf en pers ze uit.
- Haal het velletje van de perziken en snijd ze elk in 8 partjes.
- Schep de perziken met de citroenrasp, het citroensap, de Solo Vloeibaar en de honing in een bakblik of lage ovenschaal, en haal het geheel door elkaar.
- Schuif het bakblik onder de hete grill (afstand 10 cm) en rooster de perziken 4 à 6 minuten tot ze lichtbruin gekleurd en warm zijn; schep ze regelmatig om.
- Hak de gember heel fijn. Roer de Griekse yoghurt met de koffiemelk, de gember en de vanillesuiker door elkaar in een schaaltje.
- Verdeel de perziken over vier borden en schep er wat van het sausje erover. Geef de rest van het sausje er apart bij.
