use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gepocheerde kabeljauw met bladspinazie, lichte hollandse saus en tuinkruiden
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gepocheerde kabeljauw met bladspinazie, lichte hollandse saus en tuinkruiden

Gepocheerde kabeljauw met bladspinazie, lichte hollandse saus en tuinkruiden

De hollandaise saus is een romige, klassieke saus die heel zacht en fris van smaak is.

Deze saus past heerlijk bij oa zalm, alle soorten witte vis en asperges.

Geniet van deze saus die we serveren bij onze kabeljauw en de bladspinazie.

De hollandaise saus is een romige, klassieke saus die heel zacht en fris van smaak is.

Deze saus past heerlijk bij oa zalm, alle soorten witte vis en asperges.

Geniet van deze saus die we serveren bij onze kabeljauw en de bladspinazie.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • Ingrediënten:
  • 400 g Suprême van kabeljauw van Iglo
  • 450 g bladspinazie van Iglo
  • 2 eetlepels fijngehakte tuinkruiden (bieslook, kervel, basilicum, peterselie,...)
  • 130 g Solo margarine
  • 2 eierdooiers
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 sjalot
  • 2 dl witte wijn

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Bereiding:Snipper de sjalot fijn, meng ze met de witte wijn en leg ze in een ovenschotel.
  2. Kruid de kabeljauw met peper en zout en leg die bovenop de sjalotjes in de schotel.
  3. Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie en plaats die gedurende 15 à 20 minuten in een oven van 190°C.
  4. Warm de spinazie op in een pan en breng ze op smaak met peper en zout.
  5. Meng een paar lepels van het pocheervocht van de vis onder de spinazie.
  6. Klop de dooiers met 2 eetlepels water op een zacht vuur op tot een stevig schuim.
  7. Klaar de margarine (d.w.z. smelt de boter en scheid het heldere deel van het bezinksel) en roer ze daarna voorzichtig onder het dooierschuim.
  8. Breng op smaak met zout, peper, het citroensap en de tuinkruiden.
  9. Schik de vis en de spinazie op een warm bord en overgiet de vis naar eigen smaak met de Hollandse saus.
  10. Werk af met een takje verse kruiden.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.