hoofdgerecht
Gemarineerde lamskoteletjes op een bedje rijst
Geef score
Kooktijd25 min
Voorbereiding
Porties

- 800 g lamskoteletten
- zout
- 1 laurierblad
- 1 dl witte wijn
- 50 g spekblokjes
- 4 eetlepels Solo
- 6 dl groentebouillon
- 1 blikje rode bonen
- 1 ui
- 1 citroen
- tijm
- peper
- 6 teentjes look
- 250 g rijst
- Breng het vlees op smaak met peper en zout.
- Pers de look in de witte wijn en leg het vlees en het laurierblad erin te marineren.
- Pel en snipper ondertussen de ui en stoof aan hem in 2 eetlepels Solo.
- Roerbak er de rijst 2 minuten in tot hij transparant wordt en voeg dan de bouillon toe.
- Laat verder beetgaar koken terwijl je de spekblokjes in een andere pan met 2 eetlepels Solo aanbakt.
- Voeg er het vlees bij en laat aan ieder kant gedurende 1 minuut garen.
- Haal het vlees uit de pan.
- Roer de bakresten los met de wijn waarin het vlees heeft gemarineerd, breng op smaak met de tijm en laat licht inkoken.
- Spoel de rode bonen en voeg ze aan de saus toe.
- Schik een bedje rijst op de borden en leg er het vlees op.
- Lepel de saus erover.
- Werk af met schijfjes citroen en dien op.
