use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gemarineerde bessen met munt
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gemarineerde bessen met munt

Gemarineerde bessen met munt

Gepost door Carte dOr

Gepost door Carte dOr

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 bolletjes Carte d’Or Vanilleroomijs (100 g/200 ml)
  • 1 vanillestokje, in tweeën gesneden, zonder zaadjes
  • 200 ml zoete witte wijn
  • 100 g bosbessen
  • 100 g frambozen
  • 100 g aardbeien, gewassen en in vieren gesneden
  • 4 takjes munt, blaadjes verwijderd en grof gehakt
  • 1 el poedersuiker
  • 4 kleine takjes munt

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verhit het vanillestokje in een kleine pan met de wijn op een zacht vuur, laat 5 minuten sudderen en vervolgens afkoelen.
  2. Meng de bessen en de munt in een kom.
  3. Giet de wijn over de bessen, dek af en plaats minstens 60 minuten in de koelkast. Verwijder tenslotte het vanillestokje.
  4. Verdeel de gemarineerde bessen over 4 bordjes.
  5. Schep op elk bordje een bolletje Carte d’Or Vanilleroomijs op de bessen.
  6. Bestuif alle bordjes met poedersuiker, voeg een klein takje munt toe en serveer.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.