nagerecht
Gemakkelijke tiramisu
Gepost door Carte dOr
De snelste manier om thuis zelf een gemakkelijke tiramisu met ijs te maken? Simpel: gewoon dit recept volgen. Preppen, opdienen en smullen.
Geef score
Kooktijd15 min
Porties

- 9 bolletjes Carte d’Or koffieroomijs (225 g/450 ml)
- 100 ml koude espressokoffie
- 100 g lange vingers (boudoirs)
- 200 g mascarpone
- 50 ml Marsalawijn
- 20 g cacaopoeder
- 9 koffiebonen bekleed met chocolade
- Dompel de lange vingers 1 voor 1 in koffie en leg ze op de bodem van een plaat van 22x25cm. Giet vervolgens de espresso over de resterende lange vingers.
- Meng de mascarpone met de Marsalawijn in een grote kom.
- Lepel de mix op de lange vingers om een laag te maken.
- Schep 9 bolletjes Carte d’Or koffieroomijs op de laag mascarpone en creëer zo 9 porties.
- Stuif het cacaopoeder over het ijs.
- Versier elke bolletje ijs met een chocolade-koffieboon en serveer onmiddellijk.
