Gekruide courgettes op Pakistaanse wijze
Geef score
Kooktijd10 min
Voorbereiding
Porties

- 75 g yoghurt natuur
- 1 el Solo
- 0.5 koffielepel korianderpoeder
- 3 courgettes
- 0.5 koffielepel kurkuma
- 2 kruidnagels
- zout en peper
- 1 ui in fijne snippers gesneden
- 1 snuifje komijn
- 0.5 koffielepel lookpoeder
- takjes platte peterselie
- 4 tomaten
- Verhit de Solo in een stoofpan met dikke bodem en bak de ui in 4 minuten bruin.
- Voeg de in stukken gesneden courgettes toe.
- Breng op smaak met zout en voeg de komijn, de kurkuma, de koriander, peper, het lookpoeder en de kruidnagels toe. Meng goed. Dek af en laat 5 minuten bakken. Voeg de yoghurt toe en laat 3 minuten sudderen.
- Pel ontpit en snijd de tomaten in blokjes.
- Voeg de blokjes tomaat toe en laat nog 1 minuut sudderen.
- Proef en breng indien nodig op smaak met nog wat kruiden. Dien onmiddellijk op.
