hoofdgerecht
Gekaramelliseerde kalkoen met citroengras, aubergine & tabouleh
van Gaëtan Colin
van Gaëtan Colin
Geef score
Kooktijd20 min
Porties

- 50 g Solo
- 4 kalkoenfilets (180 g /stuk)
- 10 g lavendelhoning
- 1 stengel citroengras
- 6 citroenbladeren
- 100 g couscous
- 8 eetlepels platte peterselie
- 10 g olijfolie
- 1 aubergine
- 1 teentje look
- 1 takje rozemarijn
- 4 cl hazelnootolie
- Bak de kalkoenfilets gedurende 5 minuten aan elke kant in 10 g Solo en een stengel citroengras. Ontvet de braadpan, voeg de honing toe om de filets te karamelliseren en laat het vlees rusten. Plaats de filets 4 minuten in de oven op 180°C.
- Strooi de couscous in een schaal met 15 g Solo, peper en zout. Voeg er 30 cl kokend water aan toe en laat zwellen.
- Hak de platte peterselie en de citroenbladeren. Voeg ze toe aan de couscous.
- Snij de aubergine in sneden van 3 cm dikte en laat ze fruiten in wat olijfolie met een geperst teentje look, rozemarijn, peper en zout.
- Snij de filets en leg ze op de borden. Voeg er een beetje kooknat aan toe.
- Leg een dresseerring op elk bord, vul afwisselend met een laagje tabouleh en aubergines en verwijder de dresseerring.
- Werk af met een streepje hazelnootolie en dien op.
