buffet
Gehakttaart Italiaanse Stijl
Geef score
Kooktijd1 uur 15 min
Porties

- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 el Bertolli vloeibaar
- 3 bolletjes mozzarella
- 1 bos peterselie
- 8 plakjes bladerdeeg
- 900 g kalfsgehakt
- 4 eieren
- 60 g broodkruimels of paneermeel
- 2 el Dijonmosterd
- ronde quichevorm of springvorm (doorsnede ca. 28 cm)
- Verwarm de oven voor op 180ºC. Pel en snipper de uien en knoflook. Snijd de mozzarella in blokjes. Hak de peterselie fijn. Laat het deeg ontdooien.
- Verhit de vloeibare margarine in een pan en fruit de uien en knoflook ca. 2 minuten. Laat afkoelen. Kneed in een kom het gehakt met de gebakken uien, knoflook, mozzarella, 3 eieren, broodkruim, mosterd, peterselie en breng het op smaak met zout en peper.
- Vet de vorm in en druk de velletjes bladerdeeg dakpansgewijs tegen de rand van de vorm (niet op de bodem). Laat het deeg hierbij overhangen.
- Schep het gehaktmengsel erin en vouw het deeg over het gehakt. Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei en bak de taart in 45-60 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
