Gehaktcijfers met een prima peterseliedip en gemengde rijst
Geef score
Kooktijd25 min
Porties

- 300 g witte rijst
- 15 g (klein bosje) peterselie
- 500 g rundergehakt
- 2 el gyroskruiden
- Solo Vloeibaar
- 6 el crème fraîche
- 1 grote aubergine
- 150 g fijne wortelreepjes
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afgedekt nagaren.
- Hak de peterselie fijn.
- Meng het gehakt met 3 eetlepels peterselie en 1 eetlepel gyroskruiden. Rol van het gehakt 10 dunne rolletjes, maak er cijfers van en leg ze op een (ingevet) bakblik. Bestrijk ze dun met Solo Vloeibaar.
- Zet het bakblik in de oven en laat de gehaktcijfers in ca. 15 minuten gaar worden.
- Roer ondertussen de crème fraîche met 1 theelepel gyroskruiden, 2 eetlepels koud water en 3 eetlepels peterselie.
- Snijd de aubergine in kleine stukjes.
- Verhit 2 eetlepels Solo Vloeibaar in een wok en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Roerbak de aubergine met de wortelreepjes en de rest van de gyroskruiden 8 minuten. Schep de warme rijst en de rest van de peterselie erdoor.
- Verdeel de rijst over 4 borden, leg de gehaktcijfers erop en schep de peterseliedip ernaast.
