use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gehaktballetjes met veenbessen en oesterzwammen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gehaktballetjes met veenbessen en oesterzwammen

Gehaktballetjes met veenbessen en oesterzwammen

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 600 g gemengd gehakt
  • 2 el veenbessen
  • 1 sjalot
  • verse tijmblaadjes
  • 1 bakje oesterzwammen
  • 1 potje zure room
  • 1 el Solo Vloeibaar
  • 2 lente-uitjes
  • 2 el verse oreganoblaadjes
  • artisanaal brood

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schil de sjalot en snipper hem fijn. Borstel de oesterzwammen voorzichtig schoon. Meng het gehakt met de veenbessen, de sjalot en de tijm. Kruid af met zout en versgemalen peper en rol gehaktballetjes met een diameter van ongeveer 3 cm. Verhit een eetlepel Solo in een koekenpan en bak de balletjes rondom goudbruin. Verwijder ze met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Doe de oesterzwammen in de pan en bak ze rondom bruin in het braadvet van de balletjes.
  2. Snipper de lente-ui en de oregano fijn en schep ze door de zure room.
  3. Serveer de balletjes met de room en lekker artisanaal brood.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.