hoofdgerecht
Gegrilde tilapia in tomatensaus
Geef score
Kooktijd35 min
Porties

- 1 grote ui
- 125 g chorizoworst
- 3 kneepjes Solo Vloeibaar
- 1.5 blik tomatenblokjes op sap (à 400 g)
- 1 scheut (sherry)azijn
- 1.5 tl honing
- 600 g tilapiafilet
- 50 g groene (gevulde) olijven
- peper en zout
- Pel en snipper de ui. Snijd de chorizo in blokjes en halveer de olijven.
- Verhit de vloeibare margarine en fruit hierin de uisnippers en blokjes chorizo ongeveer 3 minuten. Voeg dan de blokjes tomaat met sap, de azijn en de honing toe.
- Breng aan de kook en laat de saus zonder deksel ongeveer 15 minuten pruttelen.
- Bestrijk de tilapiafilet met vloeibare margarine. Verwarm de grillpan en grill de stukken vis 6 à 8 minuten.
- Schep de olijven door de saus en laat ze nog even warm worden. Kruid de vis met peper en zout. Serveer de vis en schep de saus ernaast.
